BestPrice.gr

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ

210 34 500 34

Aντλίες θερμότητας

Η εταιρεία μας με απόλυτο σεβασμό στον καταναλωτή  οφείλει να  ενημερώσει για όλα τα βασικά στοιχεία που θα πρέπει να γνωρίζει ο καταναλωτής πριν προβεί  στην  προμήθεια & εγκατάσταση οποιασδήποτε «αντλίας θερμότητας».
Για τον λόγο αυτό ακολουθούν παρακάτω 7 παράγραφοι που είναι βέβαιο ότι θα σας κατατοπίσουν κατάλληλα…

 1. ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ  Σήμερα:  Οι «αντλίες θερμότητας» στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι νέο! Η ύπαρξη αυτών χρονολογείται στην Ελλάδα από την δεκαετία του ’70. Τις συναντούμε καθημερινά όλες αυτές τις δεκαετίες ως κλιματιστικά μηχανήματα αέρα – αέρα οικιακής χρήσεως (spit), ημι-επαγγελματικής (light commercial) και επαγγελματικής χρήσεως (commercial) οποιουδήποτε τύπου & εργοστασίου, να λειτουργούν σε ψύξη και σε θέρμανση , σε κλιματιστικά μηχανήματα αέρος – νερού οποιουδήποτε τύπου, σε Γεωθερμικές και σε μονάδες παραγωγής ζεστού νερού χρήσεως. Αυτό που θεωρείται «νέο» είναι η τεχνολογία DC Inverter σε αυτές (για τα μοντέλα που διαθέτουν την τεχνολογία αυτή) όπου τις κάνουν να ξεχωρίζουν έναντι των παλαιών προσδίδοντας καλύτερες αποδόσεις – ιδιαίτερα στην θέρμανση – με πολύ χαμηλότερη κατανάλωση. Οι αντλίες θερμότητας είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος κλιματισμού, καθώς μεταφέρουν θερμότητα από το ένα περιβάλλον στο άλλο μέσω του ψυκτικού μέσου. Οι αντλίες θερμότητας είναι επίσης μια οικονομική λύση θέρμανσης, οι δε αντλίες θερμότητας πηγής αέρα ανήκουν στην κατηγορία των συστημάτων παραγωγής θερμότητας από ανανεώσιμες πηγές. Λόγω της μεγάλης ζήτησης που διαφάνηκε στην Ελληνική Αγορά από το 2012 οδήγησε διάφορους επιχειρηματίες το 2013 στην εισαγωγή αντλιών θερμότητας και στην χρησιμοποίηση δικών τους brands (στην πληθώρα τους όχι τεχνολογίας DC Inverter) από διάφορα Μικρά Κινέζικα Εργοστάσια αμφιβόλου ποιότητας. Για τον λόγο αυτό προτείνουμε σε όλους τους υποψήφιους αγοραστές να ζητούν εκ των προτέρων όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά των αντλιών θερμότητας (CE, RoHS, Eurovent κ.α.) και πιστοποιήσεις για την απόδοση αυτών σύμφωνα με τις συνθήκες που επικρατούν στην δική τους Γεωγραφική Περιοχή, ενώ να ζητούν όλες τις πληροφορίες αυτές γραπτώς και υπογεγραμμένες.
 2. ΧΡΗΣΗ της αντλίας θερμότητας: Σήμερα οι «αντλίες θερμότητας» όσο αφορά την θέρμανση χρησιμοποιούνται σε ποικίλες εφαρμογές, όπως σε κατοικίες για την θέρμανση (σώματα αλουμινίου ή σιδερένια), στην παραγωγή ζεστού νερού χρήσεως, σε χρήση για την θέρμανση δαπέδου (ενδοδαπέδια) και στην θέρμανση με την βοήθεια Fan Coil Units. Τις περισσότερες των περιπτώσεων οι «αντλίες θερμότητας» χρησιμοποιούνται στην θέρμανση σε αυτόνομες και ιδιόκτητες κατοικίες και όχι σε διαμερίσματα, λόγω του μεγάλου κόστους που προκύπτει και των δυσκολιών που καλείται να αντιμετωπίσει ο συνιδιοκτήτης σε μία πολυκατοικία. Το σύνηθες είναι η κοινή ύπαρξη της νέας αντλίας θερμότητας με το υπάρχων σύστημα θέρμανσης. Και αυτό γιατί με τον τρόπο αυτό ως κύριο σύστημα θέρμανσης χρησιμοποιείται η αντλία θερμότητας και ως εφεδρικό το υπάρχων σύστημα θέρμανσης (λέβητας /καυστήρας). Η ύπαρξη του εφεδρικού συστήματος θα εξυπηρετήσει σε περίπτωση βλάβης της αντλίας θερμότητας ή κατά την διάρκεια της συντήρησης αυτής, καθώς και σε πολλές περιπτώσεις όπου οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές και η αντλία θερμότητας δεν μπορεί να θερμάνει ικανοποιητικά, εφ’ όσον αυτό έχει προσδιοριστεί στην μελέτη (ακόμα και αυτές τεχνολογίας DC Inverter).
  • Όσο αφορά την ψύξη, αυτές χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο σε νέες κατασκευές, όπου με την βοήθεια των
  Fan Coil Units κλιματίζουν ικανοποιητικά την κατοικία μας ή τον επαγγελματικό μας χώρο, ενώ με την συνεργασία τους με ενδοδαπέδια δημιουργούν συνθήκη «δροσισμού» στον χώρο μας (να σημειωθεί ότι σήμερα το μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών στην Ελλάδα αποφεύγουν την χρήση της για την επίτευξη της συνθήκης δροσισμού λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Χώρα μας).
 3. Τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ  ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ των αντλιών θερμότητας:
  • Η Εύκολη εφαρμογή τους εφόσον δύναται ο αγοραστής να καλύψει το αρχικό κόστος καθώς και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην υπάρχει νομικό θέμα με τους συνιδιοκτήτες του ακινήτου.
  • Η Φιλικότητα τους προς το Περιβάλλον, αφού είναι μηδενικές οι εκπομπές καυσαερίων σε τοπικό επίπεδο και βοηθούν στην μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (
  CO2).
  • Η Εξοικονόμηση ενέργειας που προκύπτει σύμφωνα με την σωστή επιλογή και εφαρμογή της, ιδιαίτερα όταν η αντλία θερμότητας συνεργάζεται με ηλιακά πεδία, φωτοβολταικά συστήματα κλπ. εξασφαλίζοντας υψηλό
  COP στο σύστημα. Η δυνατότητα παραγωγής ζεστού νερού χρήσεως. Η αποπληρωμή της κατανάλωσης στο Τιμολόγιο της ΔΕΗ πραγματοποιείται εφόσον καταναλώσετε και όχι πριν, όπως στην προ αγορά του Πετρελαίου Θέρμανσης.
  • Η Γνώση εκ των προτέρων του
  COP(συντελεστή απόδοσης) που θα προσδώσει η εφαρμογή της αντλίας θερμότητας στο δικό σας κτίριο ή στην κατοικία σας, ώστε να υπολογίσετε τον χρόνο απόσβεσης του κόστους αγοράς της και εγκατάστασης της.
  • Η συνειδητοποίηση ότι η αποκλειστική χρήση της αντλίας θερμότητας θα αυξήσει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο κτίριο – διαμέρισμα άρα θα αυξήσει και την κλίμακα στο τιμολόγιο της ΔΕΗ. Ο Συνδυασμός της αντλίας θερμότητας με μικρές εφαρμογές ΑΠΕ για την παραγωγή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας είναι ο πιο αποδοτικός, οικονομικός και περιβαλλοντολογικά ο πιο σωστός τρόπος για να καλυφθούν οι ανάγκες στην θέρμανση. Η δυνατότητα αναβάθμισης της ενεργειακής κλάσης του κτιρίου.  Η Επιδότηση τους από το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» σε ποσοστό που κυμαίνεται σύμφωνα με την εισοδηματική κλίμακα, την παλαιότητα του κτιρίου, της τιμής ζώνης αυτού κλπ.
 4. ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ της αντλίας θερμότητας αέρος νερού: Στη λειτουργία ψύξης, οι αντλίες θερμότητας μεταφέρουν τη θερμότητα από το δωμάτιο ή τον εσωτερικό χώρο στον αέρα του περιβάλλοντος, ψύχοντας έτσι τον εσωτερικό χώρο. Στην αντίστροφη λειτουργία, οι αντλίες θερμότητας αντλούν θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος (ακόμα κι όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα χαμηλή) και τη μεταφέρουν στο εσωτερικό για τη θέρμανση του χώρου.
  • Λειτουργούν με Παροχικό ρεύμα 230V/1PH/50HZ ή 400V/3PH/50HZ ανάλογα τον τύπο τους. Η ηλεκτρική παροχή από τον ηλεκτρικό πίνακα οδεύει χωριστά στην εσωτερική και στην εξωτερική μονάδα, ενώ θα πρέπει να ακολουθηθεί η σύσταση της εισαγωγικής εταιρείας για τις διατομές καλωδίων. Επίσης συνίσταται η ηλεκτρική παροχή για τις βοηθητικές ηλεκτρικές αντιστάσεις να είναι χωριστή
 5. ΤΥΠΟΙ ΑΝΤΛΙΩΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ: Οι αντλίες θερμότητας χωρίζονται σε τρείς θερμικές κατηγορίες: σε εκείνες όπου η θερμοκρασία παραγωγής ανέρχεται έως 55,0°C και χαρακτηρίζονται ως χαμηλών θερμοκρασιών, σε εκείνες όπου η θερμοκρασία παραγωγής ανέρχεται σε 65,0°C και χαρακτηρίζονται ως μέσων θερμοκρασιών και τέλος σε εκείνες όπου η θερμοκρασία παραγωγής είναι άνω των 70°C και χαρακτηρίζονται ως υψηλών θερμοκρασιών. Τέλος υπάρχει και διαχωρισμός των «αντλιών» σύμφωνα με τον σχεδιασμό τους. Υπάρχουν εκείνες που είναι splitή διαιρούμενου τύπου όπου αποτελούνται από δύο μηχανήματα (η εσωτερική – ψυχροστάσιο & η εξωτερική), καθώς και εκείνες που είναι Monoblock όπου υπάρχει μία εξωτερική μονάδα και διαθέτει και το ψυχροστάσιο ενσωματωμένο σε αυτήν. Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει λόγω των ανωτέρω διαφοροποιήσεων στον σχεδιασμό καμία απολύτως «καλύτερη» ή «αξιόπιστη» αντλία θερμότητας. Η καλή και εύρυθμη λειτουργία αυτής, καθώς και η επίτευξη της χαμηλότερης κατανάλωσης παρέχεται αποκλειστικά από την σωστή μελέτη του συστήματος σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κατοικίας και όχι από το brand ή τον τύπο αυτής.
  • Να σημειωθεί ότι οι αντλίες θερμότητας τεχνολογίας
  DC Inverter που εισάγονται στην Ελλάδα λειτουργούν: όλες οι αντλίες των χαμηλών θερμοκρασιών λειτουργούν σε ψύξη και θέρμανση, ενώ η πληθώρα των αντλιών μέσων θερμοκρασιών λειτουργούν σε ψύξη και θέρμανση, τέλος εκείνες των υψηλών θερμοκρασιών λειτουργούν μόνο σε θέρμανση.
 6. COPΕίναι ο λόγος  μεταφερόμενης θερμότητα προς καταναλισκόμενο έργο, αποτελεί τον ειδικό βαθμό απόδοσης της αντλίας (COP, coefficient of performance) ο οποίος εξαρτάται από τα μηχανικά χαρακτηριστικά της αντλίας και από τις ιδιότητες του ψυκτικού μέσου. Πρακτικά, ο COP μεταβάλλεται με την θερμοκρασία της δεξαμενής αλληλεπίδρασης (ατμοσφαιρικός αέρας, έδαφος κλπ.) δεδομένου ότι η δεξαμενή εξυπηρέτησης (κλιματιζόμενος χώρος) έχει σταθερή θερμοκρασία (την επιθυμητή). Συνήθως λοιπόν ορίζουμε τον μέσο ή ετήσιο Βαθμό Απόδοσης (Seasonal COP), ο οποίος αναφέρεται στην λειτουργία περιόδου (ετήσια κλπ) της αντλίας. Προφανώς λόγω των μεγάλων διαφορών τιμών των παραπάνω μεταβλητών ο βαθμός απόδοσης της αντλίας (SCOP) είναι συγκριτικό (σχετικό) και όχι απόλυτο μέγεθος. Στις σύγχρονες αντλίες θερμότητας συναντάμε τιμές COP μεγαλύτερες του 3.0, γεγονός που τις κατατάσσει στις συσκευές αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών. Τιμή COP ίση με 3.0 σημαίνει ότι η αντλία καταναλώνει μία ποσότητα ενέργειας (συνήθως ηλεκτρικής) και μεταφέρει τριπλάσια ποσότητα θερμότητας στον χώρο μας. Με άλλα λόγια εάν θέλουμε να συγκρίνουμε τη λειτουργία μιας αντλίας θερμότητας με την λειτουργία ενός ηλεκτρικού θερμοσίφωνα λόγου χάρη, τότε διαπιστώνουμε ότι για να θερμάνουμε μια συγκεκριμένη ποσότητα νερού με αντλία θερμότητας θα καταναλώσουμε το ένα τρίτο της ηλεκτρικής ενέργειας που θα χρειαστούμε για να κάνουμε την ίδια δουλειά με τον κλασικό θερμοσίφωνα, ενδεχομένως όμως η εγκατάσταση ενός θερμοσίφωνα να είναι εκατοντάδες φορές φθηνότερη της εγκατάστασης μίας αντλίας θερμότητας.
 7. ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ: Η Επίτευξη χαμηλής κατανάλωσης παρέχεται κατά κύριο λόγο όταν η αντλία θερμότητας είναι τεχνολογίας DC Inverter και επίσης: από την σωστή επιλογή του τύπου της αντλίας θερμότητας σύμφωνα με τα φορτία και τις ανάγκες, όπου θα πρέπει να γνωστοποιηθεί ότι ο αναγραφόμενος αριθμός COP της αντλίας θερμότητας είναι ενδεικτικός για συγκεκριμένες συνθήκες λειτουργίας, και ότι κατά την εφαρμογή της σε διαφορετικές συνθήκες αυτός μεταβάλλεται. Και αυτό συμβαίνει διότι όποια αντλία θερμότητας του ιδίου τύπου και εργοστασίου, δεν έχει ποτέ την ίδια συμπεριφορά & χρήση άρα και κατανάλωση σε όλα τα κτίρια και σε όλες τις Γεωγραφικές Περιοχές της Ελλάδας.
  Παράδειγμα: Η αντλία που θα εγκατασταθεί στην Αθήνα θα καταναλώνει λογικά χαμηλότερα από εκείνη του ιδίου τύπου & εργοστασίου που θα εγκατασταθεί στην Θεσσαλονίκη, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορεί να καταναλώσει και υψηλότερα εάν αυτή θα συνεργαστεί με υπάρχοντα σώματα και όχι με ενδοδαπέδια ακόμα και εάν η αρχιτεκτονική του κτιρίου και τα τετραγωνικά της Οικείας είναι ακριβώς τα ίδια. Επίσης μία αντλία υψηλών θερμοκρασιών που θα εγκατασταθεί στην Αθήνα για την κάλυψη των φορτίων της Οικείας με την βοήθεια σωμάτων μπορεί να καταναλώνει περισσότερο από μία άλλη χαμηλών θερμοκρασιών του ιδίου εργοστασίου και με την ίδια θερμική ισχύ στην ίδια Γεωγραφική Περιοχή. Ποτέ μία αντλία θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών δεν συνίσταται για να θερμάνει ικανοποιητικά μία μεγαλύτερη επιφάνεια από εκείνη όπου δύναται. Δηλαδή μία αντλία υψηλών θερμοκρασιών με θερμική ισχύ τα 15,0
  KW δεν μπορεί να θερμάνει μία συνήθη κατοικία 300 τ.μ με την χρήση σωμάτων, όπως και μία άλλη χαμηλών ή μέσων θερμοκρασιών  με αντίστοιχη θερμική ισχύ (15KW). Η υψηλών θερμοκρασιών συνίσταται περισσότερο για την χρήση της σε σώματα αλλά σύμφωνα με την θερμική της ισχύ και όχι σύμφωνα με την θερμοκρασία εξόδου του νερού.

30AWH HO Αντλίες Θερμότητας Αέρος-Νερού (Reversible)

Ονομαστικές αποδόσεις θέρμανσης 4 – 15 kW και ψύξης 4 – 17 kW 

Σχεδιασμένες με τις αυστηρότερες απαιτήσεις θερμοκρασιακής λειτουργίας, για οικιακές και ημικεντρικές εφαρμογές, προσφέρουν ιδανικές τιμές ενεργειακής απόδοσης και εξαιρετικά αθόρυβη λειτουργία.

Οι αντλίες θερμότητας αέρα-νερού 30AWH HO, διαθέτουν:

 • Ευκολία εγκατάστασης και συντήρησης
 • Ενσωματωμένη υδραυλική μονάδα
 • Σύστημα ελέγχου NHC
 •  Υψηλές αποδόσεις

30AWH
Αντλίες Θερμότητας Αέρος-Νερού

Ονομαστική απόδοση θέρμανσης 4-15 kW και ψύξης 3-16 kW

Σχεδιασμένες με τις αυστηρότερες απαιτήσεις θερμοκρασιακής λειτουργίας, για οικιακές και ημικεντρικές εφαρμογές, προσφέρουν ιδανικές τιμές ενεργειακής απόδοσης και εξαιρετικά αθόρυβη λειτουργία.

 • Οι αντλίες θερμότητας Carrier 30AWH επιδοτούνται από το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» του ΥΠΕΚΑ.
 • Ενσωματώνουν τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες:
  – Ψυκτικό μέσο R410A που δεν καταστρέφει το όζον,
  – Δίδυμους περιστροφικούς συμπιεστές DC inverter,
  – Ανεμιστήρα χαμηλού θορύβου και σύστημα ελέγχου με μικροεπεξεργαστή.
 • Χάρη στις εξαιρετικές τιμές της ενεργειακής απόδοσης, οι μικροί ψύκτες inverter πληρούν τα κριτήρια φοροαπαλλαγών και προγραμμάτων επιδότησης όλων των χωρών της ΕΕ.
 • Ευκολία εγκατάστασης και συντήρησης.
 • Διατίθενται με ή χωρίς ενσωματωμένο ψυχροστάσιο.
 • Μπορούν να συνδυαστούν με μεγάλη γκάμα τερματικών μονάδων νερού: κασέτες, καναλάτα χαμηλής, μεσαίας και υψηλής στατικής πίεσης, δαπέδου, οροφής και τοίχου.

61AF Αντλίες Θερμότητας Αέρος-Νερού Υψηλών Θερμοκρασιών

Ονομαστική απόδοση θέρμανσης 14-20 kW
 • Η σειρά αντλιών θερμότητας υψηλής θερμοκρασίας AquaSnap σχεδιάστηκε για εμπορικές εφαρμογές, όπως θέρμανση γραφείων, διαμερισμάτων και ξενοδοχείων, καθώς και για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης σε νέα και ανακατασκευαζόμενα κτίρια.
 • Οι αντλίες θερμότητας Carrier 61AF επιδοτούνται από το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» του ΥΠΕΚΑ.
 • Ζεστό νερό έως 65°C.
 • Εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ενεργειακής απόδοσης
 • Μονάδα υδροστασίου με κυκλοφορητή Κλάσης Α
 • Κορυφαία αξιοπιστία

Εσωτερικές μονάδες
FCU

Σχεδιασμένες για αξιόπιστη λειτουργία και βέλτιση απόδοση

Η Carrier διαθέτει μια πλήρη γκάμα τερματικών μονάδων νερού όπως κασέτες, fan coil και καναλάτες μονάδες που ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη εφαρμογής: στην οροφή, μέσα στο χώρο, μέσα σε ψευδοροφή και πολλές ακόμα τοποθετήσεις.

EΠΙΛΟΓΗ ΜΟΝΑΔΑΣ: Μπορείτε να επιλέξετε από μία πληθώρα τερματικών μονάδων της Carrier, όπως τα δαπέδου εμφανή, δαπέδου κρυφά, καναλάτα ψευδοροφής και κασέτες ψευδοροφής

ESTIA R32
Inverter Αντλία Θερμότητας Αέρος-Νερού (Wall Mounted)

Η Toshiba έχει μακρά και επιτυχημένη εμπειρία στην παραγωγή αντλιών θερμότητας αέρα-αέρα. Η ίδια αξιόπιστη και βραβευμένη τεχνολογία βρίσκεται επίσης στον πυρήνα αυτών των νέων αντλιών θερμότητας αέρα-νερού, οι οποίες εκμεταλλεύονται την προηγμένη τεχνολογία inverter και το διπλό περιστροφικό συμπιεστή DC Twin-Rotary της Toshiba.

Οι αντλίες θερμότητας ESTIA λειτουργούν με το αξιόπιστο και ασφαλές ψυκτικό μέσο R32 χαμηλού GWP.

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • Ψυκτικό μέσο R32 χαμηλού GWP
 • Θέρμανση χώρου A+++ (χαμηλή θερμοκρασία νερού σε μεσαία ζώνη αναφοράς) για όλα τα μεγέθη απόδοσης, Ζεστό Νερό Χρήσης A, A+
 • 62℃ θερμοκρασία νερού προσαγωγής (LWT) σε θερμοκρασία περιβάλλοντος -25℃ (8 & 11kW)
 • Αποδοτική και Συμπαγής κατασκευή
 • 4 & 6kW: W 800mm x D 300mm x H 630mm / 42kg 8kW και 11kW: W 1010mm x D 370mm x H 1050mm / 75kg
 • Νέος σχεδιασμός και σασί ενός ανεμιστήρα για τις εξωτερικές μονάδες των 8kW και 11kW
 • Νέος διπλός περιστροφικός συμπιεστής με ψεκασμό υγρού (8kW και 11kW)
 • Ηλεκτρική αντίσταση στην βάση της εξωτ. μονάδας (8kW και 11kW)

ESTIA POWERFUL
Inverter Aντλία Θερμότητας Αέρος-Νερού

Κατάλληλη για εφαρμογές με χαμηλή εξωτερική θερμοκρασία ή και για εφαρμογές όπου απαιτείται υψηλή θερμοκρασία νερού.

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • Εύρος λειτουργίας έως τους -25°C
 • Διατήρηση της ονομαστικής απόδοσης μέχρι τους -15°C
 • Θερμοκρασία εξόδου νερού μέχρι τους 60°C
 • Ποικιλία εσωτερικών μονάδων

Οι αντλίες θερμότητας ESTIA POWERFUL σειρά 5 της Toshiba, δημιουργήθηκαν για την κάλυψη αναγκών σε κρύες περιοχές όπως: Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη κ.λπ.
Προηγμένη τεχνολογία DC Inverter με δίδυμο περιστροφικό συμπιεστή. Οι αντλίες θερμότητας Estia Powerful, λειτουργούν με οικολογικό ψυκτικό μέσο R-410A.
Υδραυλική μονάδα: Ο ενσωματωμένος πλακοειδής εναλλάκτης θερμότητας είναι υψηλής αποδοτικότητας και παράγει ζεστό νερό από 20°C έως και 60°C ή ψυχρό νερό από 7 °C έως και 25°C.
Ενσωματωμένες εφεδρικές αντιστάσεις (3 ή 6 ή 9kW), υποστηρίζουν τη λειτουργία του συστήματος σε ακραίες καιρικές συνθήκες.